Roadbook BTT

Per culpa de la covid19, el Roadbook BTT queda posposat fins a nou avís.

ROADBOOK BTT GAROINA EXTREMA

Ja tenim data pel proper Roadbook BTT Garoina Extrema 2020, així que guarda un forat a la teva agenda: diumenge 19 d’abril de 2020!

XVII ROADBOOK BTT GAROINA EXTREMA

Diumenge 19 d’Abril a les 8:30h al Càmping Tamariu.

Com cada any, hi haurà dos recorreguts: el llarg, d’uns 40 km aprox més tècnic i exigent, i el curt, d’uns 20 km aprox. Més endavant donarem més informació!

Preus Online:

Socis Aepalafrugell 7€
No socis 12€
Presencials 15€

ELS NOSTRES COL.LABORADORS :

– Farmàcia Òptica Antoni Mendieta (Llafranc) – Frankfurt Gretel Palagrugell – Perruqueria Imma Bosch Palafrugell – Hortícola Marisa (Palau-Sator) – Fleca Bussot i Fills Palafrugell – Ferreteria Palafrugell Optimus. I també el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell (Can Genís).

I per qui no sàpiga de què va… has sentit mai a parlar d’un roadbook? Tens un amic que hi ha participat i et fa dentetes? Vols participar en una de les proves més espectaculars i més conegudes de l’Agrupació Excursionista de Palafrugell? A continuació et desgranem els punts principals d’aquesta modalitat.

QUÈ ÉS UN ROADBOOK?

El Roadbook BTT és una cursa d’orientació amb bicicleta de muntanya. L’AEP entrega als equips, intregrants de 2 a 4 participants  un llibret de ruta on hi ha marcades unes distàncies i uns dibuixos que els equips han de seguir per tal de trobar el camí i acabar la cursa. Hi ha uns quants controls de pas al llarg de la ruta per tal que l’organització sàpiga que els participats han passat pels llocs indicats.També que s’ha fet el recorregut correcte , hi haurà un cert nombre de fites o balisses que caldrà marcar correctament , en el llibret. Els equips guanyadors són aquells que han arribat a la línia d’arribada en menys temps de fer el recorregut i no deixar  cap punt de control per marcar ni balissa.

Aquestes balissa seran secretes en nombre i ubicació, el no marcatge correcte d’una d’aquestes fites serà penalitzat en 30′ sobre el temps de l’equip a l’arribada.

COM ES LLEGEIX UN ROADBOOK?

Les fulles del Roadbook estan dividides en dues columnes: en una hi ha el dibuix amb una simbologia predefinida que senyala la direcció que hem d’agafar i, en l’altra, la distància parcial i total d’aquell punt.

Sovint una persona de l’equip és l’encarregada de seguir el quilometratge (parcial), mentre els altres li canten la següent indicació. Fem un exemple amb la següent foto, que és una fulla del roadbook d’edicions passades.

De les dues columnes principals de la fulla, seguirem la de l’esquerra, llegint de dalt cap a baix. En la primera vinyeta el roadbook ens diu que, en una distància de 100 metres i en una intersecció T, haurem de girar a l’esquerra; en aquell precís instant estarem en el km total 9,85. Recorrerem 200 metres més fins que en una altra intersecció T girarem a la dreta (km total 10,1). Poc després, al cap de 60 metres, seguirem endavant deixant a mà dreta un trencant (km total 10,1). Així aniríem fent fins acabar la primera columna de l’esquerra, llavors saltaríem a l’altra columna, a la meitat dreta de la fulla.

QUIN SUPORT HE D’UTILITZAR EN UN ROADBOOK?

Els suports per a un roadbook poden ser tan diversos com la imaginació i la traça de cada participant li ho permeti. Des d’un tros de cartró dur amb brides aguantant el roadbook amb unes pinces, fins al suport professional que comercialitzen diverses marques, el ventall de possibilitats és molt ampli. A continuació us deixem amb tres models que hem fotografiat en edicions anteriors:

CATEGORIES

Circuit llarg: categoria absoluta , categoria femenina i ebike

Circuit curt: categoria absoluta, categoria femenina i ebike

Al final del campionat es farà entrega de trofeus, igualment en cadascuna de les proves es farà entrega d’un premi/trofeu/obsequi als millors equips que cada prova consideri oportuna.

Ja us hem introduït a l’interessant món dels roadbooks en BTT, així que esperem veure-us al proper Roadbook BTT Garoina Extrema 2020. Fins aviat!

MOLTES GRÀCIES.