Roadbook BTT

18è ROADBOOK BTT
GAROINA EXTREMA 2022

QUÈ ÉS UN ROADBOOK?

El Roadbook BTT és una cursa d’orientació amb bicicleta de muntanya. L’AEP entrega als equips, intregrants d’1 a 4 participants  un llibret de ruta on hi ha marcades unes distàncies i uns dibuixos que els equips han de seguir per tal de trobar el camí i acabar la cursa. Hi ha uns quants controls de pas al llarg de la ruta per tal que l’organització sàpiga que els participats han passat pels llocs indicats.També que s’ha fet el recorregut correcte , hi haurà un cert nombre de fites o balisses que caldrà marcar correctament , en el llibret. Els equips guanyadors són aquells que han arribat a la línia d’arribada en menys temps de fer el recorregut i no deixar  cap punt de control per marcar ni balissa.

Aquestes balissa seran secretes en nombre i ubicació, el no marcatge correcte d’una d’aquestes fites serà penalitzat en 30′ sobre el temps de l’equip a l’arribada.

COM ES LLEGEIX UN ROADBOOK?

Les fulles del Roadbook estan dividides en dues columnes: en una hi ha el dibuix amb una simbologia predefinida que senyala la direcció que hem d’agafar i, en l’altra, la distància parcial i total d’aquell punt.

Sovint una persona de l’equip és l’encarregada de seguir el quilometratge (parcial), mentre els altres li canten la següent indicació. Fem un exemple amb la següent foto, que és una fulla del roadbook d’edicions passades.

De les dues columnes principals de la fulla, seguirem la de l’esquerra, llegint de dalt cap a baix. En la primera vinyeta el roadbook ens diu que, en una distància de 100 metres i en una intersecció T, haurem de girar a l’esquerra; en aquell precís instant estarem en el km total 9,85. Recorrerem 200 metres més fins que en una altra intersecció T girarem a la dreta (km total 10,1). Poc després, al cap de 60 metres, seguirem endavant deixant a mà dreta un trencant (km total 10,1). Així aniríem fent fins acabar la primera columna de l’esquerra, llavors saltaríem a l’altra columna, a la meitat dreta de la fulla.

QUIN SUPORT HE D’UTILITZAR EN UN ROADBOOK?

Els suports per a un roadbook poden ser tan diversos com la imaginació i la traça de cada participant li ho permeti. Des d’un tros de cartró dur amb brides aguantant el roadbook amb unes pinces, fins al suport professional que comercialitzen diverses marques, el ventall de possibilitats és molt ampli. A continuació us deixem amb tres models que hem fotografiat en edicions anteriors: