Oncotrail

QUÈ ÉS L'ONCOTRAIL?

L’Oncotrail és una cursa de 100km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona conjuntament amb l’Agrupació Excursionista Palafrugell i el Club Atlètic Palafrugell, i que té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. La cursa se celebra cada any el primer cap de setmana d’octubre.

LA CURSA

La cursa es duu terme al Baix Empordà i té recorregut circular d’uns 100 quilòmetres, amb inici i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de recórrer aquest trajecte en un màxim de 30 hores.

SUMA'T AL REPTE

Si et sumes al repte, a més a més de passar-ho bé, contribuiràs a recollir fons per ajudar la Fundació Oncolliga Girona en la seva tasca de millorar les condicions de vida dels malalts de càncer. Per exemple: serveis de fisioterapeutes, drenatge limfàtic, serveis psicològics, banc de perruques, etc. amb la supervisió del comitè tècnic de l’entitat.

Un percentatge de la quantitat recaptada es destinarà a la investigació de la malaltia per part de l’Institut Català d’Oncologia de Girona. Si t’uneixes a aquest repte, ens ajudaràs a conscienciar la societat de la importància de la lluita diària contra el càncer.

L'ORGANITZACIÓ

Aquesta cursa està impulsada per la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre l’objectiu de la qual és millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines.

FEM HISTÒRIA

La primera edició de l’Oncotrail es va celebrar l’any 2013 i, des d’aleshores, el nombre d’equips participants i de donatius ha crescut de manera exponencial, passant dels 45 equips i 57.850€ d’aquell primer any, als 270 equips i 331.000€ de recaptació de la darrera edició, celebrada el 5 i 6 d’octubre 2019 passat. Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000€ per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat. En total, en les set edicions celebrades fins ara s’ha recaptat més d’un milió d’euros (1.242.102,47€). Una xifra increïble.

Conscients de les pròpies limitacions organitzatives, els promotors de la cursa han marcat per a la pròxima edició un límit màxim de 270 equips participants. Cada equip pot estar format per un mínim de 6 components i un màxim de 8. Com a novetat, en la pròxima edició s’hi podrà inscriure també el xofer de l’equip, que igual que els seus companys, tindrà dret a accedir als avituallaments.

La informació sobre el recorregut, que aquest any experimentarà alguns canvis, s’anirà actualitzat puntualment a la pàgina web de l’esdeveniment. Les inscripcions s’obriran demà, 15 de gener, però de moment únicament per als equips que ja van participar en l’edició de l’any passat i els que van quedar en reserva. Aquest primer període d’inscripcions es tancarà el 29 de febrer i a partir de l’1 de març, si encara queden places disponibles, s’obrirà a tothom. La plataforma d’inscripcions i donacions està habilitada a www.oncotrail.cat.

ONCOTRAIL 2020 - L’ONCOTRAIL S’AJORNA FINS L’ANY QUE VE

L’organització d’Oncotrail, la cursa solidària de 100km a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, ha decidit finalment ajornar l’edició d’aquest any davant l’evolució de la crisi sanitària de la Covid-19 i la impossibilitat de garantir la seguretat de tots els participants i voluntaris. La nova data prevista per a la celebració d’aquesta 8a edició serà el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre del 2021.

Som molt conscients de la il·lusió i l’esforç que els equips posen cada any en la preparació de la cursa i per aquest motiu hem treballat fins a l’últim moment per adaptar l’esdeveniment a les circumstàncies actuals”, ha explicat Lluís Comet, director d’Oncotrail. “Lamentablement, hem hagut de prendre aquesta difícil decisió davant la impossibilitat de garantir la total seguretat tant dels corredors com dels voluntaris, públic i organitzadors”, ha afegit.

INSCRIPCIONS I DONATIUS

Els equips inscrits a l’Oncotrail 2020 tenen garantida la plaça per a la convocatòria de l’any que ve, amb l’única condició que abans del pròxim 3 d’octubre hagin ingressat com a mínim la meitat dels 1.000€ de donatiu que es demanen per participar-hi, és a dir 500€. La resta de l’import, fins arribar als 1.000€ de donatiu mínim, es podrà aportar fins al dia abans de la celebració de la cursa.

D’aquesta manera, la Fundació Oncolliga Girona podrà disposar d’una aportació solidària de 150.000€ per poder continuar la seva tasca d’atenció als malalts de càncer en els pròxims mesos i contrarestar, en part, la pèrdua d’ingressos que ha tingut en els últims mesos a causa de la situació de crisi sanitària.“No solament hem hagut d’ajornar esdeveniments com l’Oncotrail i l’Oncoswim, sinó també la major part de les activitats solidàries que organitzen les nostres delegacions per recaptar fons, com ara arrossades, curses populars, sopars populars, desfilades de moda, etc. Tot i que estem treballant per trobar alternatives, aquests mesos de pandèmia ja han suposat un sotrac important a nivell de tresoreria”, ha explicat la presidenta de l’entitat, Lluïsa Ferrer.

En el cas que un equip no pugui participar a la cursa en la nova data prevista, podrà donar-se de baixa i se li retornarà, si ho demana, l’import de les inscripcions i de les donacions, sempre que ho sol·liciti abans de finals d’aquest any.

EQUIP ORGANITZATIU
Fundació Oncolliga Girona
Club Atlètic Palafrugell
Agrupació Excursionista Palafrugell