Equip Espeleologia (EEP)

QUI SOM?

Tot va començar a la dècada dels 80 del segle passat, quan un treball de biologia per l’institut i la curiositat d’una colla d’amics adolescents els va portar a descobrir l’espeleologia. Amb un casc de ‘paleta’ i la llum d’una ‘lot’[1] amb pila de petaca, van recórrer gran part dels secrets ocults de Rec Ses Gralles, d’uns ­­23m de fondària, situat a Begur, i van fer algun intent amb la verticalitat. Sense gaire èxit, tot sigui dit!

Amb el temps i després de formar-se en tècniques de progressió vertical amb corda, van fundar, a principis dels 80,  l’EEP (Equip d’Espeleologia de Palafrugell). Les aventures van créixer i van conquerir noves cavitats: el Pou de la Calella (-60 m, a l’Estartit); el Puech Negre -(400 m, a Millau, Massís Central francès); l’Aven de l’Hydre (-400 m ,a Opoul-Perillos, prop de Perpinyà); el Sistema Arañonera (-1349 m, al Pirineu d’Osca); i molts d’altres.

També havien descobert la muntanya amb passió i va passar l’inevitable. L’any 1985 van fundar l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Des de llavors, els membres de l’AEP han recorregut quasi tots els massissos coneguts, tals com els Pirineus, Alps, Andes, o l’Himàlaia.


La nostra entitat organitza activitats i gestiona les targetes federatives tant de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya com de la F.C.E. Federació Catalana d’Espeleologia.

A continuació us adjuntem l’enllaç a la pàgina web de la federació, a l’apartat LLICÈNCIESper qui es vulgui federar en Espeleologia. El resum de preus llicències 2021 i la llista de preus 2021.

Recordar-vos que, quan feu l’ingrés, cal indicar en l’espai destinat a observacions: el NOM COMPLET – TIPUS DE LLICÈNCIA. El compte on fer l’ingrés és:  LA CAIXA (IBAN): ES87 2100 0050 2601 0353 4007

Per més informació, contacteu l’Àrea de Joventut de Can Genís o envieu-nos un correu a l’Equip d’Espeleologia a: aep.eep@gmail.com

BENVINGUTS A EQUIP ESPELEOLOGIA DE PALAFRUGELL!