Caminant pel Collsacabra

El diumenge 5 de juny, una trentena de socis de l’Agrupació vam fer una caminada pel Collsacabra, des del Coll de Bracons fins a Cantonigròs. Una ruta de 15 quilòmetres i +650m que transcorre per paratges muntanyencs, fagedes imponents i cingles espectaculars.

.

Track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13574080

.

..

Matinar ha valgut la pena. Amb lleganyes als ulls i uns quants llençols enganxats, els últims en arribar s’enfilen a l’autobús i el conductor posa rumb al capdamunt del Coll de Bracons. Quina rispa que fot, aquí dalt. Abans d’iniciar la marxa, tanmateix, toca la foto de rigor. Ah, i enganyar l’estómac amb la coca de la Pilar (gràcies!).

.

1

.

Una baixada llefiscosa degut a les pluges dels darrers dies ens condueix a la Font de la Grevulosa, coberta per una fageda que provoca mal de coll de tant mirar cap amunt. Continuem baixant, ara a través de senders estrets, per arribar a la famosa Ermita de Sant Nazari. Un glopet d’aigua, i tornem-hi.

.

2

3

.

Després de planejar pel Pla de les Enfores i arribar a la Coma de Cantinell és moment de guanyar altitud de nou i enfilar-nos al Collet del Vidrier.

.

4

.

Són d’aquelles panoràmiques que et deixen sense alè. Bé, la pujada també hi ha tingut alguna cosa a veure…

.

5

.

Anem molt bé de temps, malgrat se sentin uns sorolls de fons: els estómacs no perdonen. De manera que creuem el Pla del Prat a ritme lleuger i, al Santuari de Cabrera, engolim els entrepans i els tuppers-ware que duem a les motxilles. Allà hem quedat amb altres membres de l’AEP, que vénen amb els més petits i petites.

.

6

.

Tot el que puja, baixa, així que allarguem l’itinerari recorrent el bonic Pla d’Aiats sense perdre’ns abans, però, les vistes al capdamunt del Coll de Bram.

.

7

.

Uns corriols estrets i relliscosos ens porten fins el Mas d’Aiats, d’on arribarem a Cantonigròs per una pista en perfecte estat tot creuant el Pont de la Rotllada.

.

8

.

Ara arriba el moment més important del dia: la hidratació. Les cerveses i les clares corren amunt i avall, i una altra sorpresa: més coca de la Pilar acompanyada d’una sobredosi de sucre amb les llaminadures de la Mone (gràcies!).

.

P1180827

.

Una sortida dominical ben entretinguda entre companys i amics de l’Agrupació. Moltes gràcies, Carlus i Nacho, pel vostre guiatge!

.

Fins la propera!

.

AEP

Feu un comentari