SEMPRE …

Ja farà 1 any, un dimecres 24 Agost 2016, tristíssima noticia colpia la família, l’Agrupació Excursionista Palafrugell i tot el teixit associatiu del nostre poble.

La Fàtima Portí patia un accident de muntanya mentres feia la cresta del pic d’Alba, junt amb un altre company de l’Agrupació, que va resultar il.lès, a la Vall de Benasc (Osca).

La Fàtima nascuda a Artès  (Bages) , que de petita havia estiuejat per les nostres contrades, decideix ja de ben joveneta instal.lar-se al seu estimat Empordà, i dedicar-se a la docència,  actualment a l’escola Pi Verd. Molt inquieta en tots els àmbits esportius, era socia del Club Athletic (Triatló), Club Ciclista Palafrugell, Club Natació Palamòs i de l’Agrupació Excursionista Palafrugell.

Amb la secció Triatlo, una disciplina molt exigent cal destacar la seva participació en la triatló Olímpic de Palamòs i la triatló Altriman Olímpic Les Angles.

També era habitual de les proves de natació en aigües obertes (open waters).

La Fàtima no deixava escapar cap oportunitat de provar nous esports que es creuessin en el seu camí, així que en el mòn de la Btt cal destacar  el Repte del Ter, cursa que ressegueix el riu Ter, de Setcases fins a l’Estartit, 205 km amb una jornada.

Amb ciclisme de carretera, la clàssica cicloturista Terra de Remençes, 171 km i 2600 de desnivell positiu.

Dins l’Agrupació era una de les socies més actives, amb una activitat muntanyenca hivernal  intensa, comptava en  el seu currículum l’ascenció a l’Aneto(3.404m) amb esquis, i  més recentment a l’estiu el Pic Posets (3375m), sovint també, solia participar a les curses de muntanya de la comarca.

Cal remarcar que era component de l’equip Sugar Team Aep , que havia de  participar a l’Oncotrail 2016.

La seva inquietut per l’esport, la va portar a ser nominada a millor esportista de l’any 2015 a la Gala de l’Esport  de Palafrugell.

No només ha sigut una gran esportista multidisciplines, si no que el seu gran punt fort era el seu tarannà, allà on passava deixava un rastre d’energia positiva i un saber fer especial, amb una sed de viure enorme i riallera  com ningú.

Hi havia temps per tot i  tampoc va deixar de banda el saltar i el ballar en els carnavals de la comarca sobre la carrossa de la colla els 4 Arreple-gats.

Amiga de tots, sempre amb l’agenda atapeïda per quedar amb les seves amistats més properes, per fer el toc i explicar les seves aventures.

Ara doncs, el destí injust, fent el que més t’agradava, s’ens emporta la nostra Fatimilla, marcats per el teu tarannà genial, com va dir una de les teves amigues, la noia dels rìnxols d’or i el somriure etern.

DSC01068

 

Lluís Payet  i Tulla

 

El grup Empordanet li varen fer una havenera.

Una Havanera feta, sentida, pensada i dedicada a la Fàtima Portí Sallent : La Sirena de la Costa Brava, us deixo el link .

 

Feu un comentari