Sortida Andorra anem al pic Estanyo

Un any més, sumem un altre 3000 m…aproximadament.

Aquest any hem tornat al refugi de Sorteny, a Andorra. En teníem un bon record. Enguany la ruta s’ha enfilat cap al llac de l’Estanyó, i des d’allà, muntanya amunt, seguint la serra del Roc del Rellotge,  cap al pic de l’Estanyó (2915 m.) on la fita simula un estripagecs, que és una mena de barrot metàl·lic amb punxes irregulars cap als laterals, el qual es col·locava a les finestres de les bordes i cases de la zona del Pirineu i Andorra. El nom ve del fet que tenien com a objectiu estripar els gecs (jaquetes) dels lladres que intentaven passar entre els barrots, i avui dóna nom a una cursa de muntanya. Des del pic hem anat carenant per la collada de Ferreroles (2533 m.) passant per tres pics més, dels quals desconeixem els noms i, per tant, els hem batejat com a pics sense nom. De tornada no ens en hem pogut estar i ens hem entretingut fent un bany a l’estany, uns amb més fortuna que d’altres perquè el termòstat personal de cadascú pel que fa a la temperatura de l’aigua hem conclòs que és ben diferent.

Com sempre hem acudit a la cita d’en Frederic sèniors i joves, que aquest cap de setmana de principi d’estiu collem la mar de bé. Cada any gaudim més del paisatge, no sabem si perquè objectivament és més bonic o perquè els nostres ulls el saben apreciar millor; en tot cas la barreja de les catifes de neret amb flors silvestres diverses (la Cèlia sobretot i la Maria també coneixen la flora pirinenca i la Imma és una bona alumna) és tot un espectacle aquests dies de canícula, que hem après que és el moment de l’any en què l’estel canícula de la constel·lació del ca major surt i es pon amb el sol, i coincideix amb els dies en què la calor és excessiva.

Apa, doncs, a banda de caminar, enriolar-nos en qualsevol moment, gaudir d’un paisatge silenciós, amb una llum intensa…pujar l’endemà uns quants metres més per poder copsar el circ en tota la seva majestuositat i per deixar-nos atraure pel  soroll intrèpid de l’aigua…aquest any, doncs, som una mica més savis. Ara ja sabem què vol dir exactament canícula i estripagecs.

Moltes gràcies, organitzadors…l’any vinent hi tornem!!

CollageMaker_20190704_082520830

Deixa un comentari