L’art del Rogaining

 Text i fotografies per Salvador Aixarch.

 

 

1

Els de l’Agrupació han anat mai a un Rogaining?

Potser algun cop ho heu sentit i us heu preguntat què carai és aixó d’un Rogaining… Doncs és una cursa d’orientació a peu, per equips i de llarga distància.

L’objectiu és acumular el màxim de punts trobant les fites que hi ha ubicades en una determinada àrea geogràfica dins d’un temps limitat. Les fites es poden buscar en l’ordre que cada equip vulgui. Val a dir que no totes les fites valen els mateixos punts, sinó que dependrà de la dificultat física i/o tècnica per trobar-les.

Una competició de Rogaining pot arribar a ser de 3, 6, 12 o 24 hores i, per tant, de dia i nit. Les úniques eines d’orientació permeses són el mapa topogràfic, on hi ha marcades les fites, la brúixola i el rellotge.

2

4

Al ser una activitat d’equip tothom hi pot participar; a més, està pensada per a qualsevol persona, de qualsevol edat o condició física. La satisfacció arriba quan esculls el teu propi camí per fer cada tram i arribar on vols, i finalment tornes a l’arribada, dins el temps previst.

El Rogaining és un esport barat. Sols fa falta roba i calçat còmode per anar pel bosc, una brúixola, un rellotge, un xiulet, un llapis, una motxilla amb dipòsit d’aigua, una farmaciola i quelcom per menjar. Això sí: moltes ganes de passar-s’ho bé!

Aquest any els de l’Agrupació ja portem tres Rogaines: una de curta (de només 3h) a Sta. Coloma, que vam fer molt esverats i esgarrinxats amb una 7ª posició final, i dues de 6 hores. La primera d’aquestes va ser The Wildboar (traduïda com ‘El Senglar’), on vàrem dur a terme una bona estratègia que ens va deixar a tan sols una fita de pujar al podi, ben entrada la nit. Fa poques setmanes que vam fer l’última a Osona, amb fred i pluja. Vam tenir bones sensacions, vam portar un bon ritme estant sempre al costat de la crème de la crème del món de l’orientació. Al final, a pocs punts dels bons i altra vegada dins del top ten.

Us animeu a provar-ho?

3

Feu un comentari