IX CURS D’ESPELEOLOGIA

Estimats companys, el darrer mes d’abril es va fer un curset d’espeleologia. No és un curs normal com els altres! Aquest cop no! Ha sigut un curs totalment atípic. ( Ens han vingut a buscar )

Després d’un llarg període sense fer espeleo (si no recordo malament el darrer curs es va fer el 2011) ens han vingut a trobar un grupet d’amics amb ganes de fer espeleologia. Sembla com si ens haguessin despertat de la nostra rutina per tal d’exigir-nos un curs. Sorpesos gratament i després de divagar si si o si no, ens decidim a fer un curset.

En aquest curs, hem pogut comprovar les ganes i projecció dels cursetistes. Creiem que aquesta promoció pot continuar amb molta projecció i estirar a darreres promocions, hi ha un molt bon potencial!

No cal dir que ens ho hem passat molt be! On no ha faltat bon rollo, una bona sintonia i guerra de fang!!!!

Us deixo amb els comentaris dels cursetistes, que crec que estan molt bé:

Un gran curs per aprendre i enganxar-se a l’espeleologia! Amb gent molt ben parida i divertida descobrint petits (i no tant petits) indrets espectaculars de sota terra! Que? Quan tornem a fer una cova?

Albert Sabater Puig.

GetAttachmentThumbnail

Mai m’havia plantejat fer espeleologia i apuntar-me a aquest curs va sorgir gràcies a una amiga. Sens dubte, una de les millors decicions que he près últimament. Em sento molt privilegiada ja que és com descobrir un món nou que poca gent veu amb els seus pròpis ulls. Hem format un gran equip d’espeleleòlegs i sobretot un grup d’amics. Seguretat, tècnica i companyerisme és tot el que es necessita per fer grans descobriments. Espero seguir baixant coves i que aquestes acabin amb una guerra de fang!

Lorena López Franco.

Molts de nosaltres pensem que només hi ha vida sobre el sòl, i a sota? L’espleologia m’ha fet obrir els ulls i conèixer aquest meravellós món que hi ha sota terra, potser anomenat infern?

Comencem el curs d’espeleologia amb les primeres nocions bàsiques tant teòriques com pràctiques a Can Genís encara sense foscor ni el frontal encès. A Rec Ses Gralles ja amb contacte amb les roques i amb el frontal a baixa intensitat, comencem a sentir-nos segurs amb el material i més còmodes amb l’arnès. Després tornem a Can Genís per acabar de polir la tècnica i saber-ho fer amb els ulls tancats (mai més ben dit). S’acosta el cap de setmana tan esperat, ja fent saliva a casa amb la cartografia… El dia abans preparem el material ja amb moltes ganes de marxar, i el dissabte toca llevar-se ben aviat. Un cop arribem al Pla de Perillós ens posem tots els ferros i cap a baix el Cortal de la Llana s’ha dit, mica en mica anem baixant entre pous, tubs, meandres i fang… Les hores a sota passen volant, no tens noció del temps, al cap d’unes 10 hores d’haver entrat traiem el cap a l’exterior, ja negre nit! Força cansats alguns tornen cap a casa però d’altres ens quedem a dormir aquí dalt. La barraca on teniem pensat dormir la trobem ocupada per tant toca buscar pla B. Acabem sopant i dormint a la capella de Sainte Barbe. El sol torna a sortir, avui toca fer El Barranc del Pla de Perillós. Un cop esmorzats ens arribem fins l’entrada, comencem a muntar i baixar, una baixada molt maca, on quan arribem a baix a la Sala Gran ens dona la benvinguda un tritó verd! Comences a mirar al teu voltant, és immens! Fem la volta a la sala, mentre anem observant les increïbles formacions que ens envolten, on enmig d’alguna estalactita s’amaguen uns quants ratpenats. És hora de sortir, s’ha fet molt curt allà sota, sortim ràpid i mentre uns desinstal·len, els altres baixem i pugem ràpid per l’avenc dels tres dilluns que ja està equipat i que comunica un altre cop a la Sala Gran. Un cap de setmana d’espeleologia ben complet!

Tots aquests moments en que ens ho hem passat tant bé, hem descobert aquest esport, hem descobert aquest món que hi ha sota el sòl és gràcies a l’entusiasme, l’energia, l’humor i les ganes dels nostres monitors, en Jordi, en Josep, en Francesc i l’Ernest.

Personalment, moltes gràcies a tots els monitors i tots el cursetistes pels bons moments que hem passat a les fosques, plens de fang i passant per forats un xic estrets. Ha estat un curs genial! Espero que això de baixar coves no s’acabi aquí, per molts més anys!

Moltes gràcies per fer-me descobrir i veure amb uns altres ulls aquest món de l’espeleologia!

On la foscor ha passat de ser una enemiga a una companya!

Albert Compaña Sabrià

_20170510_122647

Aquest passat mes d’abril, el Curs d’Espeleologia de Palafrugell hem fet diverses sortides, com la de Rec Ses Gralles, el Pou de Calella o l’avenc del Portal de la Llana a França.

Fer aquest curs ha estat una experiència molt bona, ja que l’he gaudit molt, envoltada de molt bona gent. No només m’ho he passat bé, sinó que he après a treballar en grup, i a ser metòdica, ja que requereix molta concentració i responsabilitat.

Tinc ganes de continuar el curs per aprendre noves tècniques i poder baixar més coves.

Berta Gomes Pujol.

Un cop acabat el curset, satisfet i amb ganes de seguir progressant el valoro molt positivament. Els monitors han fet una excel·lent tasca desinteressadament i hem tingut recolzament logístic per part de l’agrupació en tot moment. Ens ha permès saber en primera persona en què consisteix aquest esport més aviat desconegut i tot els coneixements que implica: biologia, geologia, materials per a la pràctica d’aquests tipus d’esports, preparació per a fer sortides… Paral·lelament, aquest curset principalment enfocat a joves ens ha introduït a l’AEP, una organització que coneixíem però de la que distàvem una mica. Ara tenim ganes de formar conjuntament amb amics que compartim aquestes aficions una nova generació de socis de l’agrupació!!!

Albert Taixidó.

GRÀCIES NOIS PER AQUEST CURSET!!!!!

Feu un comentari